Concept en design

Wij ontwerpen
• websites,
• banners,
• interactieve
x animaties.

Klik hier voor meer
informatie.

Woordenboek (alfabetisch)
Uw website is bij Zorilla in professionele handen. Wij gebruiken uitsluitend web-
servers en infrastructuur van de hoogste kwaliteit.

06-1498 3835

Domeinnaam
Parkeren 25,-
Doorsturen 35,-
 


Livesupport:
Voeg support@zorilla.nl toe aan uw MSN-contacten.


info@zorilla.nl
06-1498 3835
Zorilla.nl is onderdeel
van vof Unger-Kisman
Hilversum
KvK nr 341.207.73
Btw: nr 8071.25.283.B.01
Postbank 9307490

 

 

 


 

 
Voluit Functie
DNS Domain
Name
System

Een Systeem waarin informatie over domeinnamen is opgeslagen. De primaire functie van het syteem is om het bij een domeinnaam horend IP-adres op te zoeken.
o

Domein-
naam
De domeinnaam is een unieke naam die een webserver identificeert op internet. Het internet werkt zoals elk modern netwerk met
IP-adressen. Omdat deze moeilijk te onthouden zijn is het systeem met domeinnamen bedacht. www.apple.com is immers veel eenvoudiger te onthouden dan de cijferreeks 17.254.0.91. De vertaling van domeinnaam naar IP-adres wordt gedaan door een DNS-server.
o
FTP File
Transfer Protocol
FTP is het standaardprotocol om via een netwerkverbinding over grotere afstand tussen verschillende computerplatforms en verschillende locaties gegevens uit te wisselen. U maakt brijvoorbeeld gebruik van een FTP-programma om uw website te plaatsen op de zorilla.nl servers.
o
HTTP HyperText
transfer
Protocol
HTTP is een vraag en antwoord protocol dat wordt gebruikt om informatie via het web op te vragen en te ontvangen. Het principe is in feite als volgt. Uw webbrowser stuurt een verzoek aan de webserver om bepaalde gegevens te versturen. De webserver ontvangt dit verzoek en beantwoord dit met de gevraagde informatie, in de meeste gevallen een website.
o
IMAP Internet
Message
Access
Protocol
IMAP is een standaardprotocol dat wordt gebruikt  om met een e-mail programma dat dit protocol ondersteund, e-mail berichten te lezen. Gebruik van dit protocol is aan te raden voor mensen die veel mail ontvangen, aangezien de berichten pas naar uw eigen machine worden geladen op het moment dat u ze opent. Daarnaast is het gebruik van IMAP voordelig als u met meerdere mensen de zelfde mailbox wilt gebruiken.
o
IP-adres Internet
Protocol
adress
Een volgens een standaard opgebouwde reeks getallen die een apparaat op een netwerk dat van deze technologie gebruikt maakt, zoals het internet, te identificeren.
Mailinglist Een mailinglist stelt u in staat om grote hoeveelheden e-mail te versturen naar een een adressenbestand. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld op vrij eenvoudige wijze een nieuwsbrief naar uw klant, geinteresseerden of vrienden en familie sturen. Zorilla maakt hiervoor gebruik van mailman software, meer software over de functionaliteit hiervan kunt u vinden op http://www.list.org.
o
MySQL Structured
Query
Language
MySQL is een relationele database server die zeer populair is voor het creëren van dynamische inhoud voor een website in samenwerking met PHP. U kunt bij Zorilla.nl uw MySQL database eenvoudig beheren met uw webbrowser. Hiervoor maken wij gebruik van phpMyAdmin.
o
PHP Hypertext
Preprocessor
PHP is een serverside, platformonafhankelijke scripttaal die in de HTML code wordt opgenomen. PHP is een project van de Apache Software Foundation. PHP-scripts kunnen gebruikt worden om dynamische informatie op een website te tonen die bijvoorbeeld op basis van bepaalde criteria uit een MySQL database wordt verzameld.
o
POP / POP3 Post Office
Protocol
(versie 3)
Versie 3 van het POP protocol is een standaardprotocol dat wordt gebruikt  om met een e-mail programma dat dit protocol ondersteund e-mail berichten van de mailserver op te halen. POP3 is het meest gebruikte protocol om e-mail op te halen. Een van de voordelen van dit protocol was dat zodra het bericht van de server is opgehaald dit gelezen kan worden zonder dat op dat moment een actieve internetverbinding noodzakelijk is, tegenwoordig is dit echter ook mogelijk met IMAP.
o
SMTP Simple Mail
Transfer
Protocol
SMTP is een protocol dat gebruikt wordt om berichten over het internet naar de door de verzender aangegeven geadresseerden te versturen.
o
TLD Top Level
Domain
Een Top Level Domain is het laatste deel van een domeinnaam welk over het algemeen het land van herkomst van de aanvrager aangeeft of de aard van diens activiteiten. Voorbeelden van Top Level Domains zijn .nl, .org, .de en .com . Een zo goed als complete lijst van Top Level Domains vindt u op http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Internet_TLDs
o
Webmail Webmail stelt u in staat om met een webbrowser via http://www.uwdomein.nl/webmail/ uw e-mail te lezen, versturen en ordenen. Het voordeel hiervan is dat u geen account gegevens hoeft in te stellen op de machine waar u de berichten mee leest. Dit is een groot voordeel als u regelmatig gebruik maakt van een andere computer of uw e-mail wilt lezen in een internetcafé. Zorilla maakt voor deze functionaliteit gebruik van Squirrelmail, een van de snelste webmail applicaties.
o
Webserver Een webserver is de applicatie die de op de server geplaatste bestanden beschikbaar maakt op het internet. Zorilla.nl maakt gebruik van de zeer snelle Apache webserver software. In sommige gevallen wordt met de term webserver ook het fysieke apparaat aangeduid waar deze software op draait.

______________________________________________________________________________
BESTELLEN
I DOMEINNAAM I SERVICEDESK I TECHNIEK I
DESIGN I CONTACT

© 2004 - zorilla.nl® - alle rechten voorbehouden, reproductie van geheel of delen is verboden.